Vader: Yanour Hayati (JK Catalyst x Yentl)

Yanour’s chique correcte exterieur en spectaculaire bewegingen doen recht aan zijn indrukwekkende pedigree vol legendarische (wereld)kampioenen zoals Padrons Psyche, Bey Shah, Menes en Victoria II!

Zijn vader is ECAHO ster hengst JK Catalyst, winnaar WAHO Trophy 2009 en meervoudig Belgisch en Internationaal kampioen in zowel de halter­, liberty als ridden classes.

Zijn moeder is de elegante Menes kleindochter Yentl, welke talloze overwinningen behaalde in de Westernsport waaronder Reserve Nationaal Kampioen Western ridden in 2012 en Europees Kampioen Amateur Western ridden in 2015. Yentl is uit Yulia van Elton (Abakan x Elebrema) en de Elite merrie Yakima, winnaar van de WAHO Trophy 2010.

Yanour’s zus Ffayietta is CEI*** gekwalificeerd en oa winnaar van de Endurance Master Award. Yanour is een goedgekeurde en geprimeerde dekhengst.

Met zijn hoogbenige, correcte beenwerk, sterke body en topline en fraai gevormde lange hals is hij een uitermate luxe verschijning. Yanour is een atletische hengst met spectaculaire beweging. Ook onder het zadel beweegt hij met veel swung en wordt zeer succesvol uitgebracht in verschillende sportdisciplines. Sinds dit jaar maakt Yanour deel uit van het internationale ASE Endurance Team.

Tweemaal (zeer succesvol) gestart in 2015:
* European Gold Champion Amateur classic ridden Stallions in Lille (dressuur)
* 3e plaats classic ridden Stallions Internationale B Show in Ermelo (dressuur)

Resultaten 2016:
* 2e plaats Leersum Endurance K1 (gem snelheid 12,53).
* 5e plaats western pleasure internationale B show Tulip cup.
* 2e plaats Ermelo Endurance K1 ( gem snelheid 12,65).
* 1e plaats senior hengsten internationale Aljassimya challenge show (20 voor beweging).
* Kampioen Hunter pleasure internationale Aljassimya challenge.
* 3e plaats Western pleasure internationale Aljassimya challenge.
* 5e plaats Renkum Endurance K1 (gem snelheid 12,77).
* 2e plaats Western Pleasure Emerald Trophy (BE).
* Kampioen Hunter pleasure Emerald Trophy (BE).
* Silver Champion Senior Hengsten C­Show met hoogste punten voor beweging van de gehele show.
* 6e plaats Leersum Endurance K2 (45 km).

Moeder: Shaseera B (Sivmen B x Selahyah Prismena)

Shaseera B is een dochter van Sivem B. Sivmen B is een directe afstammeling van de wereldberoemde hengst Menes. De vader van Menes is Nabeg die weer afstamt van Metropolia. Sivmen draagt ook de bloedlijnen van Sivka, Strike en Gay Polly. In zijn bloedlijnen vinden we ook Arax, Priboj, Aladdinn, Gwyndalyn en Gaypolka++ terug. Sivmen B draagt meerdere beroemde Russische en Poolse bloedlijnen.

Sivmen is een 1e premie dekhengst met een sterpredikaat als eindresultaat.

Sivmen heeft correct gebouwde en rastypische nakomelingen die het wereldwijd erg goed doen als dekhengst of als fokmerrie.

Sivmen is na 12 jaar bewezen dekdienst  in Nederland, in 2007 verkocht naar Amerika.

De moeder van Shaseera B is Selahyah Prismena, ze de dochter van de bekende hengst Prismen.  Prismen is een 1e premie hengst met veel type en gigantische bewegingen. Prismen is een nakomeling van de hengst Menes en zijn moeder is Pristina v. Komplekt. Prismen heeft al vele goede resultaten behaald op shows. Veel van zijn nakomelingen beschikken over zijn geweldige bewegingen maar ook hebben ze allemaal een geweldig karakter.

De moeder van Selahyah Prismena is Sifra. Sifra is een kleindochter van Abdullah en Amal. Abdullah werd in 1981 wereld kampioen en is in 1983 naar Amerika (Minnesota) verkocht. Amal werd in 1984 Wereld kampioen, in 1990 nationaal kampioen in Nederland, in 1994 Amal nationaal kampioen in Engeland en op 25 jarige leeftijd heeft de oud wereldkampioen hengst Amal voor zijn bijzondere verdiensten in zowel de fokkerij als de showring geëerd met de WAHO-Plaquette.

Parents