Vader: Aviv-Wahid (Black Diamond LDA x Bas Manaqua)

Aviv-Wahid is een zoon van de zuiver Egyptische zwarte hengst Black Diamond LDA. An exceptional Thee Desperado son, out of a beautiful and athletic mare, Alia Amal LDA (out of Rhapsody in Black – the Overall Leading Dam of the 2005 Egyptian Event!)

Aviv-Wahid is een zoon van Bas Manaqua. Bas Manaqua is een dochter van G-Basgier. G-Basgier is een 1e premie zwarte hengst geboren in de stallen van Paolo Gucci in de Verenigde Staten, hij kwam naar Nederland toen hij twee jaar oud was. Zijn stamboom is een mooie mix van exotische goed getypeerde Egyptische en charmante Poolse Arabische bloedlijnen. Deze hengst bezit een extreem Arabische hoofd, dat hij doorgeeft aan al zijn nakomelingen. Hij is zeer rastypisch, heeft een uitstekend karakter en deze eigenschappen zijn behalen goede resultaten op shows. In 1993 op een show in Tilburg behaalde hij de 1e plaats en op de Hengstenkeuring in 1994 en 1998 bereikte hij een 1e premie en een 1e plaats. Op de regionaal show in Exloo werd hij bekroond met de 1e plaats en was ook kampioen van de dag.

G-Basgier is a first premium black stallion born in the stables of Paolo Gucci in the USA and he came to Holland when he was two years old. His pedigree is a nice blend of the exotic type Egyptian Arabian and the charming Polish Arabian. This stallion possesses an extreme Arabian head, which he passes on to all his offspring. He has everything that you wish for in a arabian horse and more. He is more than the standard arabian horse. This horse tics all the boxes and stands out. He has an excellent character and these traits have been rewarded with good results at a number of shows. At Tilburg in 1993 he achieved first place and at the Stallion selection in 1994 and 1998 he attained a first premium and a first place. At the regional show in Exloo he was awarded first place and was also champion of the day; this success was underlined as he achieved this against very strong competition.

Moeder: Shaseera B (Sivmen B x Selahyah Prismena)

Shaseera B is een dochter van Sivem B. Sivmen B is een directe afstammeling van de wereldberoemde hengst Menes. De vader van Menes is Nabeg die weer afstamt van Metropolia. Sivmen draagt ook de bloedlijnen van Sivka, Strike en Gay Polly. In zijn bloedlijnen vinden we ook Arax, Priboj, Aladdinn, Gwyndalyn en Gaypolka++ terug. Sivmen B draagt meerdere beroemde Russische en Poolse bloedlijnen.

Sivmen is een 1e premie dekhengst met een sterpredikaat als eindresultaat.

Sivmen heeft correct gebouwde en rastypische nakomelingen die het wereldwijd erg goed doen als dekhengst of als fokmerrie.

Sivmen is na 12 jaar bewezen dekdienst  in Nederland, in 2007 verkocht naar Amerika.

De moeder van Shaseera B is Selahyah Prismena, ze de dochter van de bekende hengst Prismen.  Prismen is een 1e premie hengst met veel type en gigantische bewegingen. Prismen is een nakomeling van de hengst Menes en zijn moeder is Pristina v. Komplekt. Prismen heeft al vele goede resultaten behaald op shows. Veel van zijn nakomelingen beschikken over zijn geweldige bewegingen maar ook hebben ze allemaal een geweldig karakter.

De moeder van Selahyah Prismena is Sifra. Sifra is een kleindochter van Abdullah en Amal. Abdullah werd in 1981 wereld kampioen en is in 1983 naar Amerika (Minnesota) verkocht. Amal werd in 1984 Wereld kampioen, in 1990 nationaal kampioen in Nederland, in 1994 Amal nationaal kampioen in Engeland en op 25 jarige leeftijd heeft de oud wereldkampioen hengst Amal voor zijn bijzondere verdiensten in zowel de fokkerij als de showring geëerd met de WAHO-Plaquette.

Parents