Vader: Khaliq Galvan (Hamra Aligance x Gamra)

Khaliq Galvan is de zoon van Hamra Aligance. Hamra Aligance is een zeer mooie en elegante kleinzoon van Ruminaja Ali en achterkleinzoon van Serenity Sonbohla. In zijn eerste levensjaar is Hamra Aligance Duits Nationaal Jeugdkampioen en Europese Egyptische Jeugdkampioen geworden. Hij won in de internationale B-show van de Deurne (Nederland), bij de Asil Cup, op de All Nations Cup (Aken, Duitsland) en last but not least het Europees Kampioenschap in Denemarken.Hamra Aligance werd op de Duitse hengstenkeuring bekroond met een gouden lint en won het Junior kampioenschap.

Aligance’s stamboom is het ideale vermenging van de vaderlijn van Shaik Al Badi / Ruminaja Ali en de moederlijn van de beroemde Serenity Sonbohla (Kuhaylan Rodan), de enige egyptische merrie die verkocht is naar de US en daar de US Nationals heeft gewonnen.

Zijn stamboom is een combinatie van veel beroemde wedstrijdpaarden en grote producers (bijv. zijn vader Ali Valentino, de volle broers Ruminaja Ali en Bahjat, hun vader Shaik Al Badi en moeder Bint Magidaa, de reeds genoemde Serenity Sonbohla om er zo maar een paar te noemen).

Gamra is onder andere de dochter van Maysoun. Maysoun is de zoon van de wereld beroemde hengst Ansata Halim Shah. Maysoun is de broer van de net zo bekende hengsten El Thay Maheer (x El Thay Maheera), El Thay Kayed (x 19 Kayed), KEN Mashari Ibn Halim Shah (x KEN Malaka), Motassem (x Messaouda), Orayan (x Ora), El Thay Ibn Halim Shah (x Mahameh), Amoun (x Ashraff), Sinibad (x Sabah), Neshan (x Noha) en tenslotte Salaa El Dine (x Hanan).

Maysoun staat er onder andere om bekend dat hij de schimmel vachtkleur vererft, ondanks de vachtkleur van de merrie. Dit heeft Maysoun geërfd van zijn moeder. Maysouna is een kleine maar krachtige vosmerrie, een dochter van de voshengst Ibn Galal.

De moederlijn voert terug naar de beroemde vosmerrie “koningin van de Nijl”, Moniet El Nefous. De nakomelingen van de Ibn Galal lijn, zijn prachtig geproportioneerde paarden met een bijzonder vrije en lichte manier van bewegen. Ze hebben een uitstekende toplijn, een lange nek, kleine oren en een zeer hoge staartdracht en daardoor een prachtige exotische uitstraling ontstaat.

Moeder: V.H. Ezrah (Al Shuhruf x Salah III)

V.H. Ezrah is de dochter van Al Shuhruf. Al Shuhruf is een mooie zwarte exotische zuiver egyptische hengst met compacte body en uitstekende bewegingen. Hij heeft veel body, goede bewegingen en een uitstekende stamboom. Al Shuhruf’s vader is de wereld beroemde zwarte zuiver egyptische hengst, Simeon Sadik. Simeon Sadik wordt beschouwd als een van de belangrijkste, zo niet de beste zwarte hengst in de wereld. Hij heeft vele kampioenschappen gewonnen in Australië en Europa.

De vader van Simeon Sadik is Asfour. Asfour is de zoon van Hanan en Malik. Malik was een prachtige witte hengst met een ongeëvenaarde beweging. Asfour, geboren in 1984, produceert (meestal zwarte) veulens met een elegante body, met kleine oren en verbazingwekkende uitdrukking. Al Asfours nakomelingen erven de spectaculaire bewegingen van hun grootvader Malik.

Simeon Sadik zijn moeder is de geweldige fokmerrie Simeon Safanad. Deze geweldige merrie is een dochter van Sankt Georg RSI (Ansata El Salim x Bint El Bataa) en de Simeon Stud’s foundation egyptische merrie 27 Ibn Galal V (Ibn Galal x 10 Hosna), de allereerste Australische kampioen merrie.

Galal heeft een ongelooflijk sterke stamboom met een dubbele Nazeer, met een dubbele kleindochter van El Sareei en haar vier beroemde grootouders die ook allemaal nog bekende fokmerries zijn ook … Farasha, Yousreia, Maisa en Roda. En ze is een kleindochter van de prachtige merrie zwarte merrie Mogha.

Al Shuhrufs zijn moeder is EH Ghasira, ze is een dochter van Gharib (EAO), die stamvader was van Marbach, de Duitse Staatsstud. Ze komt uit de combinatie van Gharib x El Garia, die uitstekende prestaties paarden heeft gegeven. EH Ghasira werd verkocht bij de Gucci verkoop en is nu fokmerrie en endurance paard van Dr. June Alexander in Groot-Brittannië.

Salah is een dochter van Ghorab, een zoon van Gharib (Anter x Souhair). De nobele zwarte hengst Gharib is in 1970 van Egypte naar Duitsland verhuisd, waar hij stamvader is geworden bij Marbach.

Hij verwekte Sharigha die de 2-jarige merries in Aken in 1982 gewonnen. Zijn zoon, El Abd won de Medingen prestaties proeven in 1977 en heeft een indrukwekkend aantal overwinningen in de springsport.

Gharib werd ook gebruikt voor het Trakehner fokkerij en heeft een licentie Trakehner hengsten verwekt waaronder een licentie-winnaar. Hij werd ook gebruikt in Wurttemburger fokkerij – grote, krachtige rijden en rijden paarden in Marbach.

Salah haar grootmoeder El Garia was een zwarte merrie van de beroemde Egyptische Al Badeia Stables, later geëxporteerd naar de VS geïmporteerd.

Salah haar grootvader is El Aswad (Ibn Galal 15), die werd uitgevoerd naar Duitsland, waar hij vooral werd genoteerd als een uitstekende vader van prestatie paarden, is een dochter van Ibn Galal en zijn moeder is Hosna.

Parents