Vader: GR Lahab (Al Lahab x GR Nashidah)

GR Lahab (2008) is een, zuiver Egyptische, directe nakomeling van de beroemde wereldkampioen Al Lahab (Laheeb x The Vision HG (v. Thee Desperado)). Al van jaarling af aan bleek Al Lahab een veelbelovende hengst, toen hij o.a. de titel Junior Champion tijdens de Asil World Cup in de wacht sleepte, en reservekampioen werd tijdens de All Nations Cup in Aachen. Zijn status als kampioenshengst bevestigde hij door het jaar daar op als tweejarige Europees Kampioen in Italië te worden- en met nog vele titels sindsdien, tot Wereldkampioen aan toe.

Naast zijn geweldige resultaten in de showring, wordt Al Lahab geroemd om zijn vriendelijke karakter en grote hart. Zijn eigenaren beschrijven hem als een “once in a lifetime horse”- een term die ook voor Thee Desperado, grootvader van Al Lahab, wordt gebruikt. Thee Desperado (welke op zijn beurt weer het bloed van de bekende Ruminaja Ali en TheEgyptianPrince voert) werd o.a. bekend om zijn nakomelingen die wereldwijd vele nationale en internationale kampioenstitels veroverden.

GR Lahab voert via de bloedlijnen van zijn moeder, GR Nashidah, het bloed van o.a. Classic Shadwan. Classic Shadwan werd beschreven als een zeer expressieve hengst en was met zijn grote ogen en fijne, droge hoofd een perfecte representatie voor de Egyptisch Volbloed: “He was beautiful beyond words, dry like the desert and affectionate to the people who cared for him and to those he trusted” (Oliver Wibihal). Classic Shadwan stond bekend om dit loyale en uitermate vriendelijke karakter. Daarnaast won hij nationaal en internationaal verschillende titels, en brachten ook zijn nakomelingen het er zeer zeker niet onverdienstelijk vanaf op show.

Met deze (voor)ouders combineert GR Lahab het beste uit de wereld van Egyptische Volbloedpaarden qua zowel uiterlijk, bewegingen als karakter, en vererft dit door aan zijn nakomelingen.

Moeder: Isra Al Mahlika (DF Malik Jamil x Sarafeh)

Isra Al Mahlika is een schimmel merrie met overwegend Egyptische bloedlijnen. Ze is een dochter van D.F. Malik Jamil (N.K. Hafid Jamil x Amouva v. Maysoun). Haar vader gaat in de moederlijn terug op de bekende Elite-merrie Hanan (Alaa El Din x Mona v. Badr).

D.F. Malik Jamil is een zuiver egypische volbloed hengst. DF Malik Jamil is een zoon van de bekende hengst NK Hafid Jamil en de merrie Amouva van Maysoun.

Sarafeh is een prachtige Arabische Volbloed schimmelmerrie met overwegend Egyptische bloedlijnen. Ze is een dochter van de winnaar van de WAHO Trophy in 2007: Maysoun (Ansata Halim Shah x Maysouna v. Ibn Galal). Haar moeder is Amun Shahzada.

Zuiver Egyptische Elite-hengst Maysoun is de enige Duitse hengst die 8 met goud geprimeerde zonen heeft gebracht. Zijn kinderen zijn zeer succesvol op nationale en internationale shows, en hebben titels veroverd als Nationaal kampioen en reserve Nationaal kampioen in drie landen.

Maysoun stamt van de beroemde hengst Ansata Halim Shah. Een groot aantal internationale showkampioenen gaat in direkte lijn op de invloedrijke hengst Ansata Halim Shah terug.

Ook in de vaderlijn komen we de naam Kaisoon, zoon van Nazeer, tegen. De in 1958 op de staatsstoeterij van Egypte, genaamd El Zahraa, geboren schimmelhengst Kaisoon heeft uit meer dan 300 nakomelingen, 40 gekeurde hengsten en ruim 150 stamboekmerries als nakomelingen en was daarmee een invloedrijke hengst. Hij stierf in 1987.

Amun Shahzada is een prachtige schimmel merrie. Haar ouders zijn beide geïnporteerd uit Amerika en ze is de volle zus  van de bekende showmerrie Bint Sylvan Lass.

De vader van Amun Shahzada is El Zahra en haar moeder is Sylvan Lass. De vader van El Zahra is Anwarr. En de moeder van El Zahra is Bint Gazelle I. Bint Gazella I is een schimmel merrie uit Sid Abouhom (RAS) en Gazella I (INS). El Zahra is de volle broer van Meshmesha en hij zuiver egyptisch, Al Khamsa en Blue List geregistreerd.

De moeder van Amun Shahzada  is Sylvan Lass.  Sylvan Lass is de volle zus van de bekende showmerrie Bint Sylvan Lass. Sylvan Lass is uit Al-Marah Sylvan Sheik en Gallasaa.

Parents