Vader: GR Lahab (Al Lahab x GR Nashidah)

GR Lahab (2008) is een zuiver Egyptische hengst  en een directe nakomeling van de beroemde wereldkampioen Al Lahab (Laheeb x The Vision HG (v. Thee Desperado)). Al van jaarling af aan bleek Al Lahab een veelbelovende hengst, toen hij o.a. de titel Junior Champion tijdens de Asil World Cup in de wacht sleepte, en reservekampioen werd tijdens de All Nations Cup in Aachen. Zijn status als kampioenshengst bevestigde hij door het jaar daar op als tweejarige Europees Kampioen in Italië te worden- en met nog vele titels sindsdien, tot Wereldkampioen aan toe.

Naast zijn geweldige resultaten in de showring, wordt Al Lahab geroemd om zijn vriendelijke karakter en grote hart. Zijn eigenaren beschrijven hem als een “once in a lifetime horse”- een term die ook voor Thee Desperado, grootvader van Al Lahab, wordt gebruikt. Thee Desperado (welke op zijn beurt weer het bloed van de bekende Ruminaja Ali en TheEgyptianPrince voert) werd o.a. bekend om zijn nakomelingen die wereldwijd vele nationale en internationale kampioenstitels veroverden.

GR Lahab voert via de bloedlijnen van zijn moeder, GR Nashidah, het bloed van o.a. Classic Shadwan. Classic Shadwan werd beschreven als een zeer expressieve hengst en was met zijn grote ogen en fijne, droge hoofd een perfecte representatie voor de Egyptisch Volbloed: “He was beautiful beyond words, dry like the desert and affectionate to the people who cared for him and to those he trusted” (Oliver Wibihal). Classic Shadwan stond bekend om dit loyale en uitermate vriendelijke karakter. Daarnaast won hij nationaal en internationaal verschillende titels, en brachten ook zijn nakomelingen het er zeer zeker niet onverdienstelijk vanaf op show.

Met deze (voor)ouders combineert GR Lahab het beste uit de wereld van Egyptische Volbloedpaarden qua zowel uiterlijk, bewegingen als karakter, en vererft dit door aan zijn nakomelingen.

Moeder: Shakirah Bint Sayyida (Jahill x Sayyida El Gezirah)

Shakirah Bint Sayyida is een zuiver Egyptische schimmelmerrie uit Jahill x Sayyida El Gezirah. Shakirah draagt de beroemde bloedlijnen van onder andere Thee Desperado, The Minstril, Bint Bukra, Ansata Justina, Farida, Ansata Bint Sameh en The Egyptian Prince.

Jahill (Thee Desperado x Ansata Justina) is in eigendom van Simone Henning uit Duitsland en staat gestald bij Frank Spönle. Hij is gefokt in Israël door Ariela Arabians. Jahill is een leverkastanje zuiver Egyptische hengst en heeft op show tweemaal mooie resultaten geboekt:

Jahill is een zoon van Thee Desperado en halfbroer van de bekende hengsten als True Colours, BJ Thee Mustafa, BB Thee Renegade, The Asil, Thee Infidel, Thee Fugitive en The Verdict HG.

De vader van Jahill is de wereld beroemde Thee Desperado. Thee Desperado was 11 jaar lang de Overall Leading Sire van de Egyptische Event, een ongekende prestatie onder straight Egyptische Arabieren wereldwijd. 1992 Egyptian Event Junior Kampioen Hengst, 1993 Canadese Nationale Top Tien Stallion, 1993 US National Top Ten Stallion, 1994 US Reserve Nationaal Kampioen Hengst en 1994 Scottsdale Unanieme Grand Champion Stallion.

Thee Desperado is een zoon van The Minstril. De Minstril wordt alom erkend als een van de zeldzaamste hengsten: een vader van kampioenszonen. In feite gaat The Minstril de geschiedenis in als een van de grootste bloedlijnen van alle tijden, het produceren van superieure arabieren jaar na jaar, hetzij zuiver Egyptische of Egyptische gerelateerd.

De Ansata lijnen aan zijn moederzijde maken hem nog specialer. Jahill is een zoon van de legendarische Ansata Justina, tot 2 keer toe een Egyptian Event Top Five Mare. Haar schoonheid wordt alleen overtroffen door haar stamboom, met Farida en Ansata Bint Sameh.

Jahill is een bereden hengst. Zijn bouw is perfect en tezamen met zijn uithoudingsvermogen en zijn humeur een geweldig rijpaard. Hij wordt gereden met merries in het bos en is echt zacht en rustig. Jahill is 155 cm hoog en zeer elegant.

Jahill volgt de Dahmah Shahwaniyah lijnen.

Sayyida El Gezirah is de dochter van El Masri Amir. El Masri Amir is een zoon van de legendarische hengst TheEgyptianPrince, zoon van Morafic. Morafic (1956-1974) was een schimmel Arabische hengst geboren in Egypte en later geïmporteerd naar de Verenigde Staten door Gleannloch Farms. Morafic is een zoon van Nazeer en Mabrouka. Morafic heeft 58 veulens in Egypte en 151 in de VS, waarvan 30 de Amerikaanse en Canadese Nationale showwinnaars werden. Morafic was de toonaangevende ingevoerde Egyptische vader van nationale winnaars tijdens zijn leven.

De moeder van Sayyida El Gizirah is de dochter van El Moutawakil, zoon van Sameh. Judith Forbis heeft in haar boek: “Authentic Arabian Bloodstock II”, het volgende geschreven over de hengst Sameh, een hengst die ze persoonlijk kende door haar bezoeken aan El Zahraa: “een zeer uitgebalanceerde hengst, zeer mooie gangen en vererft dit goed”. Hij is de vader van enkele superieure merrie die kampioen zijn geworden in Amerika zoals de beroemde kampioensmerrie Serenity Sonbolah.”

Parents