Vader: RHR Almaas

RHR Almaas is een heterozygote zwarte hengst geboren in Amerika bij Nancy Wight van Rockin’ Heart Ranch in Potlatch (Idaho, USA). Op 1 ½ jarige leeftijd is Almaas verkocht aan Dorothy Brandie van Templar Croft Arabians in Aberdeenshire (Scotland). Almaas heeft hier zijn diensten bewezen als dek- en showhengst. Na een tussenstap te hebben gemaakt bij Helen Hennekens-van Nes van Flaxman Arabians, mogen wij ons sinds medio 2016 als de trotse bezitter beschouwen van deze prachtige hengst. Almaas heeft een ontzettend vriendelijk, vrolijk en werkwillend karakter. Almaas vertoont weinig hengstengedrag en gedraagt zich als een ware heer op stal. Buiten kunnen zelfs kinderen met hem lopen. Hij is geboren op 25 mei 2004. Zijn stokmaat is 148 cm.

RHR Almaas is Al Khamsa geregisteerd.

RHR Safar (Thee Desperado x Chelima) staat op de lijst van de Leading Juvenile Sires zoals opgenomen in de Arabian Horse Times.

RHR Safar is getraind door de heer Larry Lewis Jr. en ze hebben meerdere halter kampioenschappen gewonnen.

Naast het winnen van de halster kampioenschappen, heeft RHR Safar bewezen dat hij het in zich heeft om een ​​wereldklasse hengst zijn, Safar geeft prachtige veulens.

Bud Gilbert, een bekende fokker die mooie Skyhaven merries heeft gefokt met een ​​aantal van de bekendste Egyptische hengsten, geeft aan dat zijn veulens van RHR Safar, de beste zijn die hij ooit heeft gehad!

Een echte top dekhengst moet een aantal belangrijke eigenschappen bezitten, zoals een mooi correct hoofd, lange en hoge nekaanzet, sterke toplijnen met korte rug en correcte, evenwichtige bouw en uitstekende benen. Dit zijn de kwaliteiten die RHR Safar vererft. Daarnaast is hij zeer vriendelijk, mens georiënteerd, handelbaar temperament en een geweldige pedigree aan beide kanten.

De vader van RHR Almaas is Thee Desperado, een Egyptische Arabische hengst die voor het eerst indruk maakte in de Arabische wereld als een halter kampioen: in 1993 Amerikaanse en Canadese Top Tien Hengst; Unanieme Grand Champion Stallion in Scottsdale en in 1994 Amerikaanse Reserve Nationaal Kampioen Hengst. Zijn grootste succes is echter, is als dekhengst. Vader van een groot aantal Amerikaanse en Canadese nationale en internationale kampioenen, Thee Desperado werd ook wel genoemd Leading Sire bij het Egyptische Event, een jaarlijkse internationale wedstrijd gehouden door de vereniging De piramide Society fokkers, gedurende tien opeenvolgende jaren.

Princess Monalia (Haziz Halim x SW Shai Monalia) heeft een prachtig hoofd. Het is ongelooflijk diep, breed tussen de meest gigantische ogen met een volledige jibba, diepe dish en een enorme kaak.

Princess heeft een correcte en evenwichtige conformatie met perfecte benen en ze geeft dit door aan haar veulens. Daarnaast is ze een prachtige beweger en vlagt ze met haar staart.

Ze heeft de stilste en meest relaxte houding die we ooit hebben gevonden bij een Arabisch paard.

Prinses Monalia is de dochter van Haziz Halim. Haziz Halim die is een van de jongste overgebleven zonen van de beroemde Ansata Ibn Halima en uit Serenity Shahrabi. Haziz heeft een uitstekende, tijdloze stamboom en is toevallig zwart! (Wat is vrij uniek is gezien de afwezigheid van zwart in zijn stamboom.)

Een van de beste dingen die Haziz doorgeeft aan zijn nageslacht is zijn opmerkelijk aangenaam karakter. Daarnaast hebben zijn nakomelingen mooie getypeerde hoofden, stretch en beweging en een aanzienlijke omvang die nodig is voor de showring. Hij is een performance kampioen en in het verwekken van kampioenen in verschillende divisies. Zijn nakomelingen hebben zich onderscheiden met klasse A kampioenschappen in hunting pleasure, western pleasure, dressuur en endurance. Ze hebben het ook goed gedaan op halter als futurity kampioenen, kampioenen klasse A, en IAHA Sweepstakes geld winnaars. Haziz Halim is een consistente vader die zijn onuitwisbare stempel op zijn nakomelingen drukt.

Moeder: C.A. Lambada

C.A Lambada is een schimmel merrie met overwegende egyptische bloedlijnen. Ze is dochter van hengst GR Lahab (Al Lahab x GR Nashidah) en van merrie Isra Al Mahlika (DF Malik Jamil x Sarafeh). Ze is geboren op 28 juni 2014. Haar stokmaat is 151 cm.

GR Lahab (Al Lahab x GR Nashidah) is een zuiver Egyptische hengst  en een directe nakomeling van de beroemde wereldkampioen Al Lahab (Laheeb x The Vision HG (v. Thee Desperado)). Al van jaarling af aan bleek Al Lahab een veelbelovende hengst, toen hij o.a. de titel Junior Champion tijdens de Asil World Cup in de wacht sleepte, en reservekampioen werd tijdens de All Nations Cup in Aachen. Zijn status als kampioenshengst bevestigde hij door het jaar daar op als tweejarige Europees Kampioen in Italië te worden- en met nog vele titels sindsdien, tot Wereldkampioen aan toe.

Naast zijn geweldige resultaten in de showring, wordt Al Lahab geroemd om zijn vriendelijke karakter en grote hart. Zijn eigenaren beschrijven hem als een “once in a lifetime horse”- een term die ook voor Thee Desperado, grootvader van Al Lahab, wordt gebruikt. Thee Desperado (welke op zijn beurt weer het bloed van de bekende Ruminaja Ali en TheEgyptianPrince voert) werd o.a. bekend om zijn nakomelingen die wereldwijd vele nationale en internationale kampioenstitels veroverden.

GR Lahab voert via de bloedlijnen van zijn moeder, GR Nashidah, het bloed van o.a. Classic Shadwan. Classic Shadwan werd beschreven als een zeer expressieve hengst en was met zijn grote ogen en fijne, droge hoofd een perfecte representatie voor de Egyptisch Volbloed: “He was beautiful beyond words, dry like the desert and affectionate to the people who cared for him and to those he trusted” (Oliver Wibihal). Classic Shadwan stond bekend om dit loyale en uitermate vriendelijke karakter. Daarnaast won hij nationaal en internationaal verschillende titels, en brachten ook zijn nakomelingen het er zeer zeker niet onverdienstelijk vanaf op show.

Met deze (voor)ouders combineert GR Lahab het beste uit de wereld van Egyptische Volbloedpaarden qua zowel uiterlijk, bewegingen als karakter, en vererft dit door aan zijn nakomelingen.

Isra Al Mahlika (DF Malik Jamil x Sarafeh) is een schimmel merrie met overwegend Egyptische bloedlijnen. Ze is een dochter van D.F. Malik Jamil (N.K. Hafid Jamil x Amouva v. Maysoun). Haar vader gaat in de moederlijn terug op de bekende Elite-merrie Hanan (Alaa El Din x Mona v. Badr).

D.F. Malik Jamil is een zuiver egypische volbloed hengst. DF Malik Jamil is een zoon van de bekende hengst NK Hafid Jamil en de merrie Amouva van Maysoun.

Sarafeh is een prachtige Arabische Volbloed schimmelmerrie met overwegend Egyptische bloedlijnen. Ze is een dochter van de winnaar van de WAHO Trophy in 2007: Maysoun (Ansata Halim Shah x Maysouna v. Ibn Galal). Haar moeder is Amun Shahzada.

Zuiver Egyptische Elite-hengst Maysoun is de enige Duitse hengst die 8 met goud geprimeerde zonen heeft gebracht. Zijn kinderen zijn zeer succesvol op nationale en internationale shows, en hebben titels veroverd als Nationaal kampioen en reserve Nationaal kampioen in drie landen.

Maysoun stamt van de beroemde hengst Ansata Halim Shah. Een groot aantal internationale showkampioenen gaat in directe lijn op de invloedrijke hengst Ansata Halim Shah terug.

Ook in de vaderlijn komen we de naam Kaisoon, zoon van Nazeer, tegen. De in 1958 op de staatsstoeterij van Egypte, genaamd El Zahraa, geboren schimmelhengst Kaisoon heeft meer dan 300 nakomelingen, 40 gekeurde hengsten en ruim 150 stamboekmerries als nakomelingen en was daarmee een invloedrijke hengst. Hij stierf in 1987.

Amun Shahzada is een prachtige schimmel merrie. Haar ouders zijn beiden geïmporteerd uit Amerika en ze is de volle zus van de bekende showmerrie Bint Sylvan Lass.

De vader van Amun Shahzada is El Zahra en haar moeder is Sylvan Lass. De vader van El Zahra is Anwarr. En de moeder van El Zahra is Bint Gazelle I. Bint Gazella I is een schimmel merrie uit Sid Abouhom (RAS) en Gazella I (INS). El Zahra is de volle broer van Meshmesha en hij is zuiver Egyptisch, Al Khamsa en Blue List geregistreerd.

De moeder van Amun Shahzada  is Sylvan Lass.  Sylvan Lass is de volle zus van de bekende showmerrie Bint Sylvan Lass. Sylvan Lass is uit Al-Marah Sylvan Sheik en Gallasaa.

Parents