Vader: RHR Safar (Thee Desperado x Chelima)

RHR Safar staat op de lijst van de Leading Juvenile Sires zoals opgenomen in de Arabian Horse Times.

RHR Safar is getraind door de heer Larry Lewis Jr. en ze hebben meerdere halter kampioenschappen gewonnen.

Naast het winnen van de halster kampioenschappen, heeft RHR Safar bewezen dat hij het in zich heeft om een ​​wereldklasse hengst zijn, Safar geeft prachtige veulens.

Bud Gilbert, een bekende fokker die mooie Skyhaven merries heeft gefokt met een ​​aantal van de bekendste Egyptische hengsten, geeft aan dat zijn veulens van RHR Safar, de beste zijn die hij ooit heeft gehad!

Een echte top dekhengst moet een aantal belangrijke eigenschappen bezitten, zoals een mooi correct hoofd, lange en hoge nekaanzet, sterke toplijnen met korte rug en correcte, evenwichtige bouw en uitstekende benen. Dit zijn de kwaliteiten die RHR Safar vererft. Daarnaast is hij zeer vriendelijk, mens georiënteerd, handelbaar temperament en een geweldige pedigree aan beide kanten.

De vader van RHR Almaas is Thee Desperado, een Egyptische Arabische hengst die voor het eerst indruk maakte in de Arabische wereld als een halter kampioen: in 1993 Amerikaanse en Canadese Top Tien Hengst; Unanieme Grand Champion Stallion in Scottsdale en in 1994 Amerikaanse Reserve Nationaal Kampioen Hengst. Zijn grootste succes is echter, is als dekhengst. Vader van een groot aantal Amerikaanse en Canadese nationale en internationale kampioenen, Thee Desperado werd ook wel genoemd Leading Sire bij het Egyptische Event, een jaarlijkse internationale wedstrijd gehouden door de vereniging De piramide Society fokkers, gedurende tien opeenvolgende jaren.

Moeder: Princess Monalia (Haziz Halim x SW Shai Monalia)

Princess Monalia heeft een prachtig hoofd. Het is ongelooflijk diep, breed tussen de meest gigantische ogen met een volledige jibba, diepe dish en een enorme kaak.

Princess heeft een correcte en evenwichtige conformatie met perfecte benen en ze geeft dit door aan haar veulens. Daarnaast is ze een prachtige beweger en vlagt ze met haar staart.

Ze heeft de stilste en meest relaxte houding die we ooit hebben gevonden bij een Arabisch paard.

Prinses Monalia is de dochter van Haziz Halim. Haziz Halim die is een van de jongste overgebleven zonen van de beroemde Ansata Ibn Halima en uit Serenity Shahrabi. Haziz heeft een uitstekende, tijdloze stamboom en is toevallig zwart! (Wat is vrij uniek is gezien de afwezigheid van zwart in zijn stamboom.)

Een van de beste dingen die Haziz doorgeeft aan zijn nageslacht is zijn opmerkelijk aangenaam karakter. Daarnaast hebben zijn nakomelingen mooie getypeerde hoofden, stretch en beweging en een aanzienlijke omvang die nodig is voor de showring. Hij is een performance kampioen en in het verwekken van kampioenen in verschillende divisies. Zijn nakomelingen hebben zich onderscheiden met klasse A kampioenschappen in hunting pleasure, western pleasure, dressuur en endurance. Ze hebben het ook goed gedaan op halter als futurity kampioenen, kampioenen klasse A, en IAHA Sweepstakes geld winnaars. Haziz Halim is een consistente vader die zijn onuitwisbare stempel op zijn nakomelingen drukt.