Vader: Jahill (Thee Desperado x Ansata Justina)

Jahill (Thee Desperado x Ansata Justina) is in eigendom van Simone Henning uit Duitsland en staat gestald bij Frank Spönle. Hij is gefokt in Israël door Ariela Arabians. Jahill is een leverkastanje zuiver egyptische hengst en heeft op show tweemaal mooie resultaten geboekt:

Bij Classic Egyptische Show Tilburg 2003: 1) ZT Sahjat 2) Radames II 3) Jahill

In Schotten, Duitsland 2002 Jahill had deze punten:

TYPE 19 19 19
Hoofd en nek 19 19 18
BODY 17 16 18
BENEN 16 16 17
Bewegingen 18 18 18

Jahill is een zoon van Thee Desperado en halfbroer van de bekende hengsten als True Colours, BJ Thee Mustafa, BB Thee Renegade, The Asil, Thee Infidel, Thee Fugitive en The Verdict HG.

De vader van Jahill is de wereld beroemde Thee Desperado. Thee Desperado was 11 jaar lang de Overall Leading Sire van de Egyptische Event, een ongekende prestatie onder straight Egyptische Arabieren wereldwijd. 1992 Egyptian Event Junior Kampioen Hengst, 1993 Canadese Nationale Top Tien Stallion, 1993 US National Top Ten Stallion, 1994 US Reserve Nationaal Kampioen Hengst en 1994 Scottsdale Unanieme Grand Champion Stallion.

Thee Desperado is een zoon van The Minstril. De Minstril wordt alom erkend als een van de zeldzaamste hengsten: een vader van kampioenszonen. In feite gaat The Minstril de geschiedenis in als een van de grootste bloedlijnen van alle tijden, het produceren van superieure arabieren jaar na jaar, hetzij zuiver Egyptische of Egyptische gerelateerd.

De Ansata lijnen aan zijn moederzijde maken hem nog specialer. Jahill is een zoon van de legendarische Ansata Justina, tot 2 keer toe een Egyptian Event Top Five Mare. Haar schoonheid wordt alleen overtroffen door haar stamboom, met Farida en Ansata Bint Sameh.

Jahill is een bereden hengst. Zijn bouw is perfect en tezamen met zijn uithoudingsvermogen en zijn humeur een geweldig rijpaard. Hij wordt gereden met merries in het bos en is echt zacht en rustig. Jahill is 155 cm hoog en zeer elegant.

Jahill volgt de Dahmah Shahwaniyah lijnen.

Moeder: Sayyida El Gezirah (El Masri Amir x Ayat)

Sayyida El Gezirah is de dochter van El Masri Amir. El Masri Amir is een zoon van de legendarische hengst TheEgyptianPrince, zoon van Morafic. Morafic (1956-1974) was een schimmel Arabische hengst geboren in Egypte en later geïmporteerd naar de Verenigde Staten door Gleannloch Farms. Morafic is ee zoon van Nazeer en Mabrouka. Morafic heeft 58 veulens in Egypte en 151 in de VS, waarvan 30 de Amerikaanse en Canadese Nationale showwinnaars werden. Morafic was de toonaangevende ingevoerde Egyptische vader van nationale winnaars tijdens zijn leven.

De moeder van Sayyida El Gizirah is de dochter van El Moutawakil, zoon van Sameh. Judith Forbis heeft in haar boek: “Authentic Arabian Bloodstock II”, het volgende geschreven over de hengst Sameh, een hengst die ze persoonlijk kende door haar bezoeken aan El Zahraa: “een zeer uitgebalanceerde hengst, zeer mooie gangen en vererft dit goed. Hij is de vader van enkele superieure merrie die kampioen zijn geworden in Amerika zoals de beroemde kampioensmerrie Serenity Sonbolah.”